Alle Musea zijn tot 02.00 uur open en dus ook onze omringende Musea, Rijskmuseum, vanGoghmusen en Stedelijkmuseum.

De Museumnacht Amsterdam is een evenement in Amsterdam op elke eerste zaterdag van november. Naast de vaste collecties zijn er diverse bijzondere optredens, muziekvoorstellingen, etc. In 2014 vond de vijftiende editie plaats. Van 19.00 tot 02.00 uur waren 50 niet-commerciële culturele instellingen in de hoofdstad voor publiek geopend, die totaal ruim 35.000 bezoekers trokken.

Het idee van de Museumnacht is ontstaan om jongeren van 18 – 35 jaar kennis te laten maken met musea bij hen in de buurt en zo ook meer bezoekers naar de musea te lokken. In de loop der jaren is de Museumnacht uitgegroeid tot een evenement dat een breed publiek uit voornamelijk Amsterdam trekt.


Op vertoon van een Museumjaarkaart, is de toegang Euro 8,50 bij ArtSquareAmsterdam inclusief de catalogus en een drankje. Op vertoon van een ticket van de Museumnacht, is de toegang gratis.

Wilt u niet in de rij staan, dan kunt u zich hier alvast registreren en kunt u de Fast Lane.


De ‘mensen’ van ArtSquareAmsterdam zijn zichtbaar in de stad.

In de avond is er een waanzinnige bar/café open met zachte muziek. Live stream radio met interviews.

Een catalogus met alle exposanten maar ook de Musea van de museumnacht, 2talig.

 

        


Hebt u interesse in deelname, graag een mail aan museumnacht@artsquare-amsterdam.com

Ook hier balloteren wij, wij kijken naar uw CV, wie bent u, uw werk en waar exposeert u. Nieuw talent daar zijn wij m.n. in geïnteresseerd, internationaal talent. Beeldende Kunst, fotografie en keramiek. Het paviljoen is groot, 20.00 x 20,00 meter en aansluitend 6,00 x 20.00 meter. Transparant dak ( deels), afgewerkte witte strakke wanden, tapijt en halogeen verlichting.